Voor velen is motorrijden dé ultieme manier van ontspannen of gewoon de meest efficiënte manier om van A naar B te komen. Deze manier van transport is helaas niet zonder gevaar. Op twee wielen ben je natuurlijk een stuk kwetsbaarder dan in de auto. Slechts een klein beetje zand, water of olie in de bocht kan ervoor zorgen dat je motor onverwacht zijn grip verliest. Het Duitse bedrijf Bosch heeft hier nu wellicht een oplossing voor gevonden.

“De motor wordt zo gestabiliseerd en de rit kan veilig voortgezet worden.”

In een prototype van deze leverancier van auto- en motoronderdelen zit een sensor gemonteerd die detecteert wanneer de motor zijn grip verliest, en perst vervolgens een kleine hoeveelheid gas uit de zijkant van de motor. Hierdoor komt er tegendruk die voorkomt dat de motor verder wegglijdt. De motor wordt zo gestabiliseerd en de rit kan veilig voortgezet worden.

Bosch heef aangegeven dat het systeem voorlopig nog niet in productie gaat. Wel geeft ze aan dat het niet zomaar een hobbyproject is, maar deel uitmaakt van de ambitie om motorrijden veiliger te maken. Uiteindelijk wil ze wel degelijk het systeem op de markt brengen.